Highlights

De trailer van Musica Divina

Bekijk hier de trailer van Musica Divina 2023! Een ontwerp van Emilie Lauwers, met muziek van Ensemble Gamut!

In memoriam Wim Henderickx met Annelien Van Wauwe en Carousel

Annelien Van Wauwe en Carousel Ensemble brengen een In Memoriam aan Wim Henderickx tijdens Musica Divina op 8 oktober in de Jezuïetenkerk van Lier met op het programma een herwerking van zijn klarinetconcerto Sutra, geschreven voor Annelien Van Wauwe. In de namiddag geeft de klarinettiste ook een gratis muzikale ademmeditatie, een workshop met yoga-ademtechnieken en live muziekfragmenten uit Sutra.

Winnares Nordic Music Prize 2022 komt naar Turnhout - Belgische première

Met haar album Hárr won Benedicte Maurseth vorig jaar de Nordic Music Prize 2022. Tijdens Musica Divina stelt ze het voor het eerst voor in België, op 5 oktober in de Sint-Pieterskerk van Turnhout. In haar muziek toont Maurseth dat zorgen voor de natuur en zorgen voor elkaar synoniemen zijn. Met topmusici als Christian Wallumrød, Håkon Mørch Stene en Mats Eilertsen aan haar zijde zal deze waardevolle muzikale boodschap stralen.

Zorgen voor elkaar in Oosterlo, Mol, Turnhout, Hoogstraten en Lier

MUSICA DIVINA heeft een laatste festivalweek vol indrukwekkende concerten voor u in petto. Carousel & Annelien Van Wauwe in Lier, Currende in Hoogstraten, Benedicte Maurseth in Turnhout, Psallentes & Revue Blanche in Mol en IJLLAND in Oosterlo.

De voorstelling van IJLLAND is uitverkocht. Voor alle andere concerten zijn er enkele laatste tickets te koop via www.musica-divina.be of aan de avondkassa.

Nieuws