Update Covid-19


Met uiterste respect dragen wij Musica Divina 2020 op aan alle zorgverleners. De Covid-19 pandemie stelt iedereen wereldwijd voor een uitzonderlijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die in deze moeilijke tijden een geliefde verloren heeft. We willen jullie graag op het hart drukken dat wij in de organisatie van de concerten alle maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en de lokale overheden volledig opvolgen. De gezondheid van ons publiek en onze artiesten staat op de eerste plaats. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Op 2 april schreef een verpleegkundige zijn gevoelens neer:
Soms moet je al eens iets van je afschrijven. Voor mijn collega’s van de corona unit en ook voor mezelf dus. Vannacht namen we afscheid, opnieuw. De blauwe, geel gebekte erehaag deed haar geen eer aan, maar dat konden we haar nog geven, een verstild afscheid. Wat achterbleef was ademnood. Ademnood bij de dochters die omarmd door de zacht verlichte gang naar de klapdeur stapten, de plastic zak met de kledij van mams onder de arm geklemd en nog een laatste blik naar ons. Ze waren dankbaar voor wat we hadden kunnen geven, maar ze zagen ook bij ons de ademnood. De ademnood van de ziel voel je immers overal. Iedereen is vleugellam gemaakt, want de nabijheid is afgenomen. Warme zorg wordt wat kouder en het nodige afscheid is soms veraf. Het lichaam wil niet mee, maar de wanhoop is te lezen in de blik van elke patiënt. Waarom kan ik net nu niet, in die laatste uren, bij mijn vrouw zijn? Liefde is nabijheid en niemand is gemaakt om alleen te sterven. Dan bekruipt ons opnieuw de ademnood. We bellen, luisteren, overleggen, staan klaar om zelf in de auto te springen. Alles om mensen samen te brengen, alles voor nabijheid, alles voor zuurstof. Onze zielen hebben het nodig.


Lees hier meer over Zuurstof voor de ziel, geschreven door Jelle Dierickx.

We zullen tijdens het festival al de preventiemaatregelen nemen, die op dat ogenblik noodzakelijk zijn. Uw gezondheid is ook onze zorg. Hierover zullen we tijdig en duidelijk met u communiceren. Indien een concert reeds uitverkocht is, kan u zich nog steeds inschrijven op een wachtlijst via kempen@festival.be. Van zodra er plaatsen vrijkomen, hoort u van ons. Gezien de omstandigheden kan er nog een concertlocatie wijzigen. Wij houden u op de hoogte en danken u voor uw begrip.

Belangrijk is dat we na maanden afzondering weer samen live muziek kunnen beleven. Zoals dichteres Maud Vanhauwaert het treffend verwoordt: „Er gaat niets boven de ademende werkelijkheid“.

FAQ Covid-19 & Musica Divina