Ave Maris Stella * Ave Josquin & Co

Currende o.l.v. Erik Van Nevel

Abdijenweekend

Het deels aan Da Vinci toegeschreven befaamde portret van een musicus zou best wel eens de afbeelding kunnen zijn van tijdsgenoot en collega-genie Josquin Des Prez. Werk van deze Vlaamse polyfonist mag dan ook niet ontbreken in een festival gewijdt aan de klank van Da Vinci. Niemand minder dan Erik Van Nevel en de musici van Currende nemen de krachtige Missa Ave Maris Stella van Des Prez als uitgangspunt om de prachtige kerk van de abdij van Tongerlo te doen stralen.


Bezetting
Currende o.l.v. Erik Van Nevel

21.09.2019
19:30 — 21:00

Abdij Tongerlo
Geneinde 1
Westerlo

Programma:
Muziek van Josquin Des Prez, Alexander Agricola, Adriaan Willaert, Cipriano De Rore, Orlandus Lassus e.a.

In samenwerking met:
Gemeente Westerlo
Norbertijnenabdij Tongerlo

Tickets:
€ 22 (-26: € 10)
Incl. inleiding en receptie
Genummerde plaatsen

UITVERKOCHT
WACHTLIJST

Download hier het volledige programmaboek


Davidsfonds Academie en Musica Divina geven u de gelegenheid om het concertthema voluit te beleven. Met een bezoek aan het Da Vinci museum, met uitleg door pater Ivo inclusief een concert van de viola organista, en een inspirerende lezing door Jelle Dierickx over Da Vinci en de muziek bent u helemaal klaar voor een intense ervaring van het concert in de Abdij van Tongerlo. Ontdek het hier allemaal!

Unieke vertoning van de kortfilm The Last Supper: the Living Tableau
Ervaar de mystieke genade van Het Laatste Avondmaal met The Living Tableau, een minutieus nauwkeurige filmische herschepping van één van de meest sacrale momenten uit de geschiedenis. Beleef de intimiteit, transcendentie en tijdloze alwetendheid van de Eucharistie, gefilmd door de gedreven filmmaker Armondo Linus Acosta. Kom deze korte film bekijken op 21 september, om 20u45 in de Abdij van Tongerlo. Meer info: www.thelivingtableau.com