Bach, Benjamin & Benedicte

Benjamin Glorieux zonder Benedicte Maurseth

Aanpassing programma:

Tot onze grote spijt zijn kan de Noorse violiste Benedicte Maurseth wegens de verstrengde coronamaatregelen niet naar België reizen. Benjamin Glorieux zal echter het concertprogramma uitbreiden. Hij brengt niet enkel de eerste en tweede, maar ook de derde suite voor cello van Johann Sebastian Bach.
***

De Noorse Benedicte Maurseth is één van de grootmeesters op de hardangervedel, net zoals Benjamin Glorieux de cello meesterlijk tot klinken brengt. Het zijn beide ontdekkingsreizigers in muziek, twee zielen die op zoek gaan naar het ware, goede en schone dat in klank verborgen zit. Tijdens dit concert wandelen ze even samen een stuk van de weg. Muziek uit het hoge noorden wordt daarbij in dialoog gebracht met de beruchte eerste twee suites voor cello van Johann Sebastian Bach.

Bezetting
Benjamin Glorieux, cello

03.10.2020
20:00 — 21:30

Begijnhofkerk
Begijnhof
Hoogstraten

Programma
Johann Sebastian Bach – Suite Nr.1 für Violoncello solo, BWV 1007
Johann Sebastian Bach – Suite Nr.2 für Violoncello solo, BWV 1008
Johann Sebastian Bach – Suite Nr.3 für Violoncello solo, BWV 1009

Tickets
€ 20 (-26: € 10)
Incl. Inleiding

UITVERKOCHT

Download het complete programmaboek hier.

In samenwerking met
Gemeente Hoogstraten
Evil Penguin TV

EXTRA HOOGSTRATEN
Davidsfonds Academie en Musica Divina geven u de gelegenheid om het concertthema voluit te beleven. Met een rondleiding door het begijnhof en het begijnhofmuseum, een inspirerend gesprek met Jelle Dierickx, bent u helemaal klaar voor een intense ervaring van het concert. Voor info en tickets: www.davidsfonds.be