De geheime muziek van Da Vinci

Doulce Mémoire o.l.v. Denis Raisin Dadre

Het Louvre pronkt in het najaar 2019 met een overzichtstentoonstelling omtrent het werk van Leonardo da Vinci. Het befaamde ensemble Doulce Mémoire werd gevraagd om het muzikale luik in te vullen. Na Parijs komen ze hun creatie exclusief ook in Turnhout presenteren. Centraal staat hun zoektocht naar de ´geheime muziek´ van Da Vinci. Dit aan de hand van composities van onder andere Tinctoris, Agricola en Isaac. Natuurlijk mag ook de lira da braccio niet ontbreken, het instrument dat Da Vinci zelf bespeelde. De klank van Leonardo da Vinci!

ER ZIJN NOG TICKETS VERKRIJGBAAR AAN DE AVONDKASSA.


Doulce Mémoire wordt ondersteund door de regio Centre-Val de Loire, door het ministerie van Cultuur en Communicatie / DRAC du Centre, au titre de l’aide aux ensembles conventionnés.
Doulce Mémoire wordt ondersteund door Conseil Général d’Indre-et-Loire, l’Institut Français- Ministère des Affaires étrangères, la Ville de Tours en Le Conservateur.
Doulce Mémoire is lid van FEVIS, Profedim en Bureau Export.
Doulce Mémoire ontvangt ondersteuning van Spedidam, Adami, FCM en Orange Foundation.

Dit project wordt gepresenteerd als onderdeel van “Viva Leonardo da Vinci! 500 ans de Renaissance(s) en Centre-Val de Loire” ter herdenking van 1519-2019 Leonardo da Vinci.


Bezetting
Clara Coutouly, sopraan
Matthieu Le Levreur, bariton
Pascale Boque, luit
Miguel Henry, luit
Nicolas Sansarlat, lira da braccio
Denis Raisin Dadre, fluiten en muzikale leiding


27.09.2019
20:15 — 21:45

Sint-Pieterskerk
Grote Markt 31
Turnhout

In samenwerking met:
De Warande en Stad Turnhout

Tickets:
€ 22 (-26: € 10)
Incl. inleiding en receptie

Download hier het volledige programmaboek

Dit concert wordt opgenomen door Klara en wordt uitgezonden via Klara, klara.be en de gratis Klara-app op 15 oktober om 20u00.