Monteverdi forever

Ricercar Consort, Goeyvaerts Strijktrio & Leandro Marziotte

o.l.v. Philippe Pierlot

Wie in Venetië de Santa Maria Gloriosa dei Frari binnenstapt wordt overweldigd door zowel de architectuur als de vele kunstwerken van onder andere Titiaan en Bellini. Daartegenover werkt het graf van Claudio Monteverdi in de Milanesikapel erg bescheiden. Philippe Pierlot en zijn Ricercar Consort laten de muziek van deze grootmeester echter stralen zoals de lagunestad op een mooie lentedag. Het programma gaat van Monteverdi‘s befaamde Lamento della Ninfa tot het vijfstemmige Laudate Dominum. Alsof men na een boottocht op een van de vele Venetiaanse gondels de Frarikerk bezoekt: men wordt er letterlijk stil van.


Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Italiaanse componist Claudio Monteverdi het levenslicht zag. Hij wordt geboren in de vioolbouwersstad Cremona in 1567 en wanneer hij 76 jaar later sterft in Venetië, heeft hij het Europese muzieklandschap voor altijd veranderd.

Ook voor Goeyvaerts Trio is 2017 een feestjaar. Het trio werd in 1997 opgericht en brengt dus ondertussen al 20 jaar het werk van 20ste- en 21ste-eeuwse componisten tot leven.

Philippe Pierlot, dirigent
Hanna Bayodi, sopraan
Yetzabel A. Fernandez, sopraan
Leandro Marziotte, alt
Jeffrey Thompson, tenor
Hans Jörg Mammel, tenor
Antonio Abete, bas

28.09.2017
20:15 — 21:30

Sint-Amandskerk
Markt
Geel

tickets

PROGRAMMA
Gavin Bryars
Incipit Vita Nova
Claudio Monteverdi
Lamento della Ninfa
Laudate Dominum
Beatus vir

IN SAMENWERKING MET
CC De Werft
Stad Geel

TICKETS
€ 25
-30: € 10
Incl. inleiding en receptie

Dit concert wordt opgenomen door Klara

Download hier het volledige programmaboek